Hoe je tanden correct te poetsen: Een complete gids

Het poetsen van je tanden is een van de belangrijkste activiteiten voor onze mondgezondheid. Regelmatig en effectief poetsen helpt tandvleesziekten, tandbederf en andere tandheelkundige problemen te voorkomen. Hier is hoe je het correct doet:

  1. Kies de juiste tandenborstel De keuze van de juiste tandenborstel is cruciaal. Tandenborstels met zachte haren worden aanbevolen omdat ze zacht zijn voor het tandvlees en effectief tandplak verwijderen.

  2. Breng de juiste hoeveelheid tandpasta aan Gebruik een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt. Te veel tandpasta kan leiden tot overmatig schuimen, wat effectief poetsen bemoeilijkt.

  3. Poets minimaal twee minuten Poets je tanden minstens twee minuten om alle oppervlakken grondig te reinigen. Gebruik een klok of timer om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd besteedt aan elke kwadrant van je mond.

  4. Gebruik de juiste techniek Houd de tandenborstel onder een hoek van 45 graden ten opzichte van de tandvleeslijn. Maak kleine, zachte heen-en-weer of roterende bewegingen. Druk niet te hard om het glazuur en het tandvlees niet te beschadigen.

  5. Vergeet je tong niet Na het poetsen van je tanden, poets zachtjes je tong om bacteriën te verwijderen en voor een frisse adem te zorgen.

  6. Spoelen en flossen Na het poetsen, gebruik tandzijde om de ruimtes tussen je tanden te reinigen waar de tandenborstel niet kan komen. Gebruik tot slot mondwater om bacteriën te doden en extra bescherming te bieden.

  7. Vervang je tandenborstel regelmatig Vervang je tandenborstel elke 3-4 maanden of eerder als de haren versleten zijn.

Terug naar blog